Ragasztószalag – Extra erős barna vagy átlátszó öntapadó ragasztószalag

Átlátszó ragasztószalag és havanna barna ragasztószalag

A havanna barna ragasztószalag és az átlátszó ragasztószalag csomagolástechnika egyik fontos eszköze. A ragasztószalagot elsősorban dobozok lezárására használjuk, de alkalmas a többféle csomagolóanyag rögzítésére is.

A hordozó alap többnyire polipropilén vagy PVC. A polipropilén ragasztószalagok előnye a PVC ragasztószalagokkal szemben, hogy kedvezőbb ár mellett is tökéletes csomagolás végezhető a segítségével. A polipropilén ragasztószalagok egyetlen hátránya, hogy mechanikai sérülés hatására tovább szakad. Az általánosan használt ragasztószalagok többnyire polipropilén alaphordozóval készülnek, mivel az ár – érték aránya kiváló. A PVC hordozófólia egyik előnye, hogy a nehezebb dobozokat is lezárhatunk vele. A PVC ragasztószalag másik előnye, hogy mechanikai sérülés hatására a ragasztószalag nem szakad tovább, hátránya a magasabb ár és a felület jobb tapadása miatt jelentkező nehezebb felhordás.

Széles extra erős öntapadó átlátszó ragasztószalagok 48 mm x 60 m

Átlátszó széles öntapadó ragasztószalag 48 mm x 60 m. A ragasztószalag gépi illetve kézi ragasztásra is alkalmas. Az átlátszó ragasztószalag hordozó alapanyaga polipropilén. A ragasztószalag csendes lefutású, kifejezetten alkalmas akár hűtőházi felhasználásra is.  Az erős kezdeti tapadásának köszönhetően szinte minden felületen használható.

Extra erős széles öntapadó havanna barna ragasztószalagok 48 mm x 60 m

Havanna barna széles öntapadó ragasztószalag 48 mm x 60 m A ragasztószalag gépi illetve kézi ragasztásra is alkalmas. A barna ragasztószalag hordozó alapanyaga polipropilén. A ragasztószalag csendes lefutású, kifejezetten alkalmas akár hűtőházi felhasználásra is.  Az erős kezdeti tapadásának köszönhetően szinte minden felületen használható.
A megfelelő ragasztószalag kiválasztásához, fontos a ragasztóanyag meghatározása. Az oldószeres ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok kifejezetten alkalmasak a hűtőházi használatra és magas hőmérsékleten is jól használhatók. A többi ragasztóhoz képest ára jelentősen magasabb. Erős kezdeti tapadásának köszönhető, hogy szinte minden felületen tökéletesen alkalmazható. Általában polipropilén hordozóréteggel készülnek. Az akril ragasztóréteggel készült ragasztószalag általában csak polipropilén hordozóréteggel kapható. Szobahőmérsékleten és alacsonyabb vagy magasabb hőmérsékleten is jól tapad. A ragasztandó felülettől függően 3-4 óra szűkséges a végső kötés eléréséhez. Ár – érték aránya kiváló. A hotmelt ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok tapadási tulajdonsága szobahőmérsékleten nagyon jó, a felülettől függően akár 1 óra is elegendő a végső kötés eléréséhez, azonban 10°C alatt kevésbé tapad. Egyik hátránya, hogy a ragasztási felületen a ragasztóanyag ott marad, ezért nem célszerű olyan helyre ragasztani, ahonnan később szeretnénk nyomtalanul eltávolítani. A kaucsuk ragasztóréteggel előállított ragasztószalag általában a PVC hordozóval rendelkező ragasztószalagoknál található meg. Előnye, hogy szinte minden felületen jól és gyorsan tapad, ára viszont sokkal magasabb a többi típushoz viszonyítva.

Forrás: Ragasztószalag – Csomagolóanyag

Previous Entries CD tartó táska lapozható DVD tartó mappa cipzáras Next Entries Nagy asztali számológép és zsebszámológép

One thought on “Ragasztószalag – Extra erős barna vagy átlátszó öntapadó ragasztószalag

Comments are closed.